Domokos László

Címke: teljesítmény

Domokos László: soha nem látott ellenőrzési lefedettséget értünk el

Az Állami Számvevőszék – megfelelve a törvényi előírásnak - 2022. május 12-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2021. évi tevékenységét és működését bemutató tájékoztatóját, amelyet a mai napon tárgyalt az Országgyűlés. A parlamenti vitán büszkén számoltam be az ÁSZ tavaly elért eredményeiről, tapasztalatairól, illetve az azok alapján levont következtetéseiről.
Elolvasom »

Elkötelezett vezetőkre van szükség az eredményes gazdálkodáshoz

Az Állami Számvevőszék 20 kiválasztott önkormányzati hivatal teljesítményét értékelte. Örömmel láttam, hogy kilenc önkormányzati hivatalnál tettek lépéseket a szervezeti teljesítménykövetelmények kialakítására, amely mellett olyan jó gyakorlatok is beazonosításra kerültek, melyekre ezúton is felhívnám a figyelmet.
Elolvasom »

A közszolgálat, több mint egy munkahely

Az idei évben tovább szélesedett az Állami Számvevőszék tevékenysége, amely egyrészt a társadalom számára a tudatos életvezetés támogatásában, míg az ellenőrzöttek számára az ellenőrzési folyamatba épített javítási lehetőségekben nyilvánul meg. Ezzel összekapcsolásra került a tudatos pénz és közpénz felelős elköltése is. Évértékelő beszédemben az ÁSZ teljes állományával osztottam meg közös munkánkra vonatkozó tapasztalataimat, értékelés...
Elolvasom »

Elő kell segíteni, hogy a teljesítménynek megfelelő értéke legyen

Idén szeptemberben immár a harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem közös, közszolgáltatási teljesítménymenedzser képzésén. Az elmúlt hétvégén a képzés keretében tartottam előadást, amelynek során az évről évre egyre gyarapodó elméleti, valamint ellenőrzési tapasztalatokat osztottam meg a hallgatókkal.
Elolvasom »

Segíthetünk? - párbeszéd az ellenőrzött szervezetek vezetőivel

Október 7-én, első alkalommal szervezte meg a „Segíthetünk? – Az Állami Számvevőszék hasznosulási diskurzusa” címet viselő kerekasztal beszélgetését az ÁSZ. Új kezdeményezésünk célja, hogy az ellenőrzések érintettjeivel folytatott párbeszédek révén tovább tudjuk erősíteni szervezetünk támogató, tudásmegosztó tevékenységét.
Elolvasom »