Domokos László

Címke: korrupció

Közbeszerzési integritás a gyakorlatban

A Közbeszerzési Hatóság által szervezett nemzetközi konferencia témája rendkívül aktuális napjainkban, hiszen minden szervezetnek fel kellett, illetve továbbra is fel kell készülnie arra, hogy a koronavírus járvány, valamint a napjaink háborús környezete által okozott társadalmi és gazdasági hatások növelhetik a korrupciós kockázatokat. Fontos, hogy az intézmények vezetői felismerjék az integritási kockázatokat, ezen belül pedig a közbe...
Elolvasom »

A digitalizáció kulcsfontosságú a visszaélések megakadályozásában

A kockázatok mérséklése vagy – ahogy szaknyelven mondják – az integritás alapvető követelményeinek a kialakítása egyúttal a korrupció visszaszorulását fejezi ki. Az integritás valójában egy olyan rendszer felépítését is jelöli, ahol már létre sem tud jönni az a helyzet, amely visszaéléshez vezethet. Mit jelent ez a gyakorlatban, illetve az Állami Számvevőszék törekvéseiben?
Elolvasom »

Nemzetközi Integritás Nyitókonferencia: fókuszban a közszféra intézményei

Nagy örömmel nyitottam meg az Állami Számvevőszék által, immár kilencedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Integritás konferenciát, amellyel egyidőben, tudásmegosztó tevékenységünk egyik kiemelt rendezvénye, a Nemzetközi Integritás Szeminárium is megkezdődött. A több napon át tartó online rendezvény fókuszában idén a közszféra intézményeinek korrupcióval szembeni ellenállóképessége áll.
Elolvasom »

Elkötelezetten a korrupció ellen

Büszkén mondhatjuk, hogy a 10-15 éve a Magyarországon még szinte ismeretlen integritás szó mára meghonosodott a magyar közszférában. Bízom benne, hogy ebben az Állami Számvevőszéknek is nagy szerepe van.
Elolvasom »

A nemzetközi tudásmegosztás rendkívül hatékony a korrupció ellen

Az Állami Számvevőszék jelentős tapasztalattal és eredménnyel rendelkezik az integritás kultúrájának elterjesztésében. December 9-én, a korrupcióellenesség világnapján a „Future of Anti-Corruption” nemzetközi konferencián osztottam meg az ezzel kapcsolatos gondolataimat az egyesült arab emírségekbeli, az orosz, az olasz, a kolumbiai, az ecuadori és az észt számvevőszék, valamint az UNODC képviselőivel.
Elolvasom »