Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

ÁSZ nap a Balatonnál

Örömömre szolgált, hogy részt vehettem az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület immár 10. alkalommal megszervezett nyári pénzügyi táborában Balatonbogláron, illetve annak is a már hagyományosnak tekinthető „Állami Számvevőszék” tematikus napján. Mindig örömet jelent, ha lelkes és érdeklődő fiatalok előtt beszélhetek az Állami Számvevőszék szerteágazó tevékenységéről és küldetéséről.
Elolvasom »

Akkor drága az egészség, mikor meglep a betegség, avagy egészséges életmód, egészséges táplálkozás, egészséges pénzügyei...

A címben szereplő mondással ma aligha vitatkozna bárki is, a világjárvány által sújtott évek ugyanis egyértelműen rámutattak a saját, illetve szeretteink egészségének az értékére is. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt időszakban alig akadt olyan ember hazánkban, aki ne foglalkozott volna fokozottabban és sokkal tudatosabban azzal, hogyan őrizze meg az egészségét. Sokan költöttek rengeteg pénzt a különféle fertőtlenítőszerekre...
Elolvasom »

Közös cél az egészségtudatosság erősítése

Újabb értékes együttműködéssel gazdagodott az Állami Számvevőszék, ugyanis a mai napon került aláírásra az a megállapodás, amelynek keretében hazánk és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézményével, a Semmelweis Egyetemmel (SE) dolgozhatunk közösen a lakosság pénzügyi-, illetve egészségtudatosságának erősítésén.
Elolvasom »

Együttműködés a pénzügyi tudatosság és egészséges táplálkozás jegyében

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévzáró ünnepsége keretében beszéltem arról, hogy a hazai gazdaság szempontjából alapvető fontosságú a mezőgazdasági szektorban dolgozó felelős pénzügyi döntéseket hozó, képzett szakemberek megléte, akik ismereteikkel, tapasztalataikkal, hivatásuk és a közjó iránti elköteleződésükkel és felelősségérzetükkel járulhatnak majd hozzá az agrárium fejlődéséhez.
Elolvasom »

A tudatosság mindig jó döntés

Nem kevesebb mint 20 ezer milliárd forintot tart a magyar lakosság olyan bankszámlákon, amelyek nem kamatoznak. Ennek kapcsán fejtettem ki a napokban, hogy az embereknek érdemes lenne állampapírokat vásárolni, illetve kötvényekbe fektetni a tartalékban lévő pénzüket, hiszen azok jóval kedvezőbb hozamot garantálnak még a mostani magas infláció mellett is. Erről és hasonló pénzügyi kérdésekről beszéltem a Karc FM-nek adott interjúban.
Elolvasom »