Domokos László

Címke: ÁSZ

Lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában

A magyar államadósság alakulása és finanszírozásának kérdése folyamatosan aktuális téma, azonban bizonytalan globális gazdasági és pénzügyi helyzetben megnő a biztonságos finanszírozás jelentősége. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy ennek megteremtésére a lakossági, azaz belső finanszírozás egy kiváltképp lényeges elem, mivel ezen jövedelmek nagy valószínűséggel országon belül maradnak, stabilitást adva a finanszírozásnak. A megtakarítá...
Elolvasom »

Az ÁSZ elnöke alelnöknek kérte fel dr. Karas Monikát

Novembertől két alelnök támogatja az Állami Számvevőszék elnökének munkáját. Az Állami Számvevőszék az elmúlt időszakban dinamikus hatásnövekedést ért el, négy év alatt megtízszerezte az ellenőrzött szervezetek számát, illetve tevékenysége fókuszába helyezte az ellenőrzött szervezetek vezetőinek támogatásának erősítését, ezen többletfeladatok minőségi ellátásához, a közfeladat-ellátás hatékonyságának javulásához, illetve a minőségi pénz...
Elolvasom »

10 éves az Alaptörvény

Magyarország jogrendszerének legfőbb alapköve tíz évvel ezelőtt újult meg és került elfogadásra, amely a nemzeti és európai értékek iránt elkötelezve olyan alkotmányos garanciákat teremtett meg, amelyek immáron a közpénzzel és közvagyonnal gazdálkodó szereplőket felelős, átlátható és elszámoltatható gazdálkodásra kötelezi.
Elolvasom »

Mit jelent a takarékosság a 21. században?

Ezt a témát járta körbe az Állami Számvevőszék és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem közös szervezésű konferenciája. Hiszek abban az analógiában, hogy a pénzügyi tudatosság terjesztésének alapjai is ugyanúgy épülnek fel, ahogy felhalmozódnak megtakarításaink.
Elolvasom »

Átalakulóban a vezetői szerkezet

Zajlanak a gondos előkészületek az Állami Számvevőszék vezetői szerkezetének átalakításában.  Mindennek megvan a rendje és sorrendje. Ennek megfelelően jelenleg is folyik a munkafolyamatok és feladatok felülvizsgálata, illetve újragondolása, valamint az új vezetői struktúra hangsúlyainak meghatározása, megalapozása.
Elolvasom »