Domokos László

Címke: értékelés

12 év alatt a csúcsra ért az Állami Számvevőszék

Ma is jól emlékszem arra a pillanatra, amikor először léptem be az Állami Számvevőszék elnökeként a szervezet székházába. Azóta eltelt 12 év, lezárult egy ciklus. Eljött az idő, hogy visszatekintsek azokra az elképzelésekre, amelyekkel érkeztem és összegezzem azokat a tapasztalatokat, amelyeket most magammal viszek.
Elolvasom »

Soha nem látott ellenőrzési lefedettséget ért el az ÁSZ 2021-ben

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét és hozzájáruljon a jól irányított állam működésének támogatásához. Az ellenőrzési lefedettség növelése révén törekszik arra, hogy tevékenységével hatással legyen a közpénzfelhasználó szervezetek eredményére, a fenntartható közpénzügyi helyzet javítására.
Elolvasom »

Erősödött az antikorrupciós rendszerek kiépítettsége a közszférában

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című napindító műsorának vendégeként az Állami Számvevőszék, az önkormányzatok korrupcióval szembeni védettségét értékelő rendszerszintű vizsgálatának pozitív, a jövő szempontjából biztató eredményeiről beszéltem.
Elolvasom »

Válsághelyzetben fejlődni

„Az önkormányzatokat érintő értékelésünk megmutatta, hogy az új ellenőrző módszerünknek köszönhetően számottevően javult a hatékonyságunk és ugrásszerűen megnőtt az ellenőrzési lefedettségünk is.” – többek között ezt is kiemeltem a Világgazdaság című lapnak adott interjúban.
Elolvasom »

Növelni kell a teljesítménymérést alkalmazó szervezetek számát a közszférában

Az ÁSZ 2020. május 18-án hozta nyilvánosságra a közszféra teljesítményméréséről szóló elemzést, amely rámutat: a jól teljesítő állam nem kerülheti meg a közfeladat-ellátás teljesítményének, eredményességének mérését, illetve folyamatos monitorozását, értékelését és ellenőrzését.
Elolvasom »