Domokos László

Címke: hatékonyság

A digitalizáció ma már nem előny, hanem alapvető elvárás

A digitalizáció a lakosság mindennapjait érintő olyan kihívás, amely területen létrejövő új lehetőségekhez a nagyvállalatok, a mikrovállalkozások és a közigazgatás is egyaránt igyekszik folyamatosan alkalmazkodni. A digitális technológiák széles körű felhasználása észrevétlenül beépült napi tevékenységeink közé, amelyekhez az Állami Számvevőszék maga is alkalmazkodik.
Elolvasom »

Fontos a javulásra, szabályosságra és a teljesítményre való törekvés

„A közszféra hatékonyságának növeléséhez - megfelelő mérési módszertanok és mutatók kialakításával és fejlesztésével - maga a számvevőszék is közvetlenül hozzájárul. Ezért minden intézménynek kiemelt figyelmet kell fordítania saját teljesítményének mérésére” – emelte ki nyitóbeszédében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a IX. EUROSAI-OLACEFS Közös Konferencián.
Elolvasom »

A hatékonyságot az állami szférában is mérni kellene

A hatékony államnak célszerűnek, eredményesnek és etikusnak kell lennie, a hatékonyságot pedig az állami szférában is mérni kellene - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke azon a konferencián, amelyet a hatékony államról és az e-közigazgatásról, mint az ország versenyképességet meghatározó tényezőkről szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság szerdán Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
Elolvasom »

Interjút készített a Magyar Fórum Domokos Lászlóval

A fenntartható kifehérítésre és a hatékonyságra kell koncentrálni az elkövetkező években – hangsúlyozta Domokos László a Magyar Fórumnak adott interjúban. Kiemelte: az illegális viszonyok felszámolásáért újabb és újabb olyan intézkedéseket kell meghozni, amelyek aztán növelhetik az adóbevételeket. Továbbá fontos, hogy a költségvetési kiadásokkal szemben hatékonysági és eredményességi követelményeket is határozzanak meg – mondta az Állam...
Elolvasom »