Domokos László

Címke: államadósság

Elnöki kommentár a KT részére készített számvevőszéki elemzések összefoglalójához

Az elmúlt 10 évben az Állami Számvevőszék elemzésekkel támogatta a Költségvetési Tanács munkáját, amellyelhozzájárult ahhoz, hogy a Költségvetési Tanács valamennyi döntését konszenzussal hozta meg.
Elolvasom »

A jövő jelenségeit a válsággal össze kell hangolni

A Költségvetési Tanács 2021. december 7-én megtartott ülésén megtárgyalta és elfogadta a Tanács elnökének a 2021. évi feladatok teljesítéséről szóló beszámolóját és a Tanács 2022. évi feladattervét.
Elolvasom »

Lakossági megtakarítások az államadósság finanszírozásában

A magyar államadósság alakulása és finanszírozásának kérdése folyamatosan aktuális téma, azonban bizonytalan globális gazdasági és pénzügyi helyzetben megnő a biztonságos finanszírozás jelentősége. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy ennek megteremtésére a lakossági, azaz belső finanszírozás egy kiváltképp lényeges elem, mivel ezen jövedelmek nagy valószínűséggel országon belül maradnak, stabilitást adva a finanszírozásnak. A megtakarítá...
Elolvasom »

Tartható az adósságráta és jók a növekedési adatok

Van remény arra, hogy jó évet zárjunk, amely béremelések és adóvisszatérítések formájában személyes anyagi előnyt hozhat mindenki számára. Ez mindannyiunknak érdeke és felelőssége - mondtam a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Elolvasom »

Uniós hitelfelvétel: lehetőség és kockázat

Rengeteg lehetőséget látok a jövőre nézve az ország gazdasága számára, de észre kell vennünk a mögöttük leselkedő kockázatokat is- mondtam a növekedes.hu portálnak adott interjúmban.
Elolvasom »