Domokos László

Címke: ÁSZ

Elkötelezetten a korrupció ellen

Büszkén mondhatjuk, hogy a 10-15 éve a Magyarországon még szinte ismeretlen integritás szó mára meghonosodott a magyar közszférában. Bízom benne, hogy ebben az Állami Számvevőszéknek is nagy szerepe van.
Elolvasom »

Amivel az ÁSZ foglalkozik, az maga az élet

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy az új év első munkanapjait szervezeten belül történő tudásmegosztásnak szenteli az Állami Számvevőszék. A kezdeményezés keretében az ÁSZ munkatársainak lehetőségük van a felkínált színes képzési palettából szabadon választva, olyan előadásokon részt venni, amelyek az egyéni tudás bővítésén túl, a szervezet egészének hatékony és eredményes működéséhez is hozzájárulnak.
Elolvasom »

Esélyt adunk a közpénzügyi helyzet gyorsabb javulására

Az utóbbi évben az Állami Számvevőszéknek egy teljesen új gondolkodási módot kellett kialakítania: a célszerű pénzköltés képességét kell megerősíteni és meg kell teremteni az ellenőrzöttek számára hiba esetén az azonnali javítás lehetőségét. Úgy gondolom, hogy nem tanárnak, hanem pedagógusnak kell lennünk: moderálni, mentorálni és „nagykorúságra nevelni” a közpénzköltő szervezeteket. Ez óriási munka, ugyanakkor meggyőződésem, hogy minde...
Elolvasom »

Mága Zoltán újévi koncertje az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Hagyomány, hogy minden évben Mága Zoltán, világhírű hegedűművész Budapesti Újévi koncertjével köszöntöm az új esztendőt. Az idei évben különösen nagy élmény volt számomra, hogy részese lehettem az eseménynek, amelyet ez alkalommal a tisztelet és a hála jegyében rendeztek meg.
Elolvasom »

A pandémia megerősítette az ÁSZ-t

A koronavírus-járvány hatására világszerte bevezetett intézkedések magukkal hozták egy válság kialakulásának lehetőségét. A válság természete pedig, hogy kihívás elé állít mindannyiunkat. A kihívás azonban egyúttal lehetőséget is teremt. Lehetőséget a minőségi váltás megvalósítására.
Elolvasom »