Domokos László

Címke: ÁSZ

Az egészségünkbe történő befektetés mindig megéri

Az Állami Számvevőszék társadalmi felelősségvállalásának egyik kiemelt területe a pénzügyi tudatosság, hiszen a pénz az életünk része, az pedig, hogy miképpen gazdálkodunk vele, ennek alapjait határozza meg. Meggyőződésem, hogy a pénzügyi tudatosság mellett legalább ennyire fontos az egészségtudatosság kérdése is, sőt a két terület összefüggései már mindennapjaink részét képezik.
Elolvasom »

Állami elismerések az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

Mindig nagy öröm számomra, ha országunk kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárai méltó elismerésben részesülnek. A Kossuth- és Széchenyi-díjjakkal, a Magyar Érdemrenddel kitüntetettek által elért eredmények nem csupán személyes sikerek, jóval többek annál. A díjazottak kitartó, fáradhatatlan munkája Magyarország értékeinek gyarapításához is hozzájárul.
Elolvasom »

Ünnepi gálakoncerttel nyílt meg újra az Operaház

Március 12-én gálakoncerttel, a következő két napon pedig Erkel Hunyadi László című operájának ősváltozatával, valamint MacMillan Mayerling című balettjével ünnepelte az Opera, hogy csaknem öt év után ismét felgördülhetett a függöny a felújított Andrássy úti Ybl palotában. Az épületben 2017 októberében kezdődtek meg a helyreállítási munkálatok: a közel 5 évig tartó felújítás nem csupán Budapest egyik építészeti remekművének ragyogását s...
Elolvasom »

A vasúti infrastruktúra fejlesztése

Az Európai Unió a tavalyi évet a vasút európai évének választotta, hogy népszerűsítse a vonatozást, mint biztonságos és fenntartható közlekedési formát. A koronavírus okozta válság ezt az ágazatot is komolyan érintette, többek között az utazást korlátozó intézkedések, és ezzel összefüggésben, az utasok számának jelentős csökkenése miatt.
Elolvasom »

Nemzetközi Integritás Nyitókonferencia: fókuszban a közszféra intézményei

Nagy örömmel nyitottam meg az Állami Számvevőszék által, immár kilencedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Integritás konferenciát, amellyel egyidőben, tudásmegosztó tevékenységünk egyik kiemelt rendezvénye, a Nemzetközi Integritás Szeminárium is megkezdődött. A több napon át tartó online rendezvény fókuszában idén a közszféra intézményeinek korrupcióval szembeni ellenállóképessége áll.
Elolvasom »