Domokos László

Címke: ÁSZ

Segíthetünk? - párbeszéd az ellenőrzött szervezetek vezetőivel

Október 7-én, első alkalommal szervezte meg a „Segíthetünk? – Az Állami Számvevőszék hasznosulási diskurzusa” címet viselő kerekasztal beszélgetését az ÁSZ. Új kezdeményezésünk célja, hogy az ellenőrzések érintettjeivel folytatott párbeszédek révén tovább tudjuk erősíteni szervezetünk támogató, tudásmegosztó tevékenységét.
Elolvasom »

Megbízható a 2020. évi zárszámadás

Az Állami Számvevőszék ebben az évben is elvégezte a központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzését. A 2020-as évre vonatkozó zárszámadás ellenőrzéséről készült jelentést hivatalosan átadtam az Országgyűlés alelnökének, dr. Latorcai Jánosnak.
Elolvasom »

Bathó Ferenc emlékére

Mély fájdalommal, őszinte megrendüléssel értesültem arról, hogy hosszú, türelemmel viselt betegség után 2021. szeptember 18-án elhunyt dr. Bathó Ferenc helyettes államtitkár, az Állami Számvevőszék egykori dolgozója, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelőbizottságának tagja, Jászberény díszpolgára és címzetes egyetemi docens.
Elolvasom »

Szakmai együttműködés a Soproni Egyetemmel

A felsőoktatási intézmények és a vállalatok, szervezetek együttműködése számos formát ölthet és rendkívül értékes lehetőségeket hordoznak mindkét fél számára. Az egyetemek tapasztalataik, befolyásuk és mérési képességeik miatt sokszorozó hatást képesek kifejteni, ezért is fontos részei a számvevőszéki kapcsolati hálónak. Az Állami Számvevőszék Soproni Egyetemmel történő együttműködésének célja, hogy szilárd szakmai-tudományos alapon áll...
Elolvasom »

Felértékelődik az edukáció, a tanulás, a képzés szerepe

A személyi jövedelemadó-mentességnek lehetne az egyik feltétele az, ha valaki tanul, képzi magát. Ezáltal pedig nemcsak a saját elhelyezkedési lehetőségeit javítja, hanem értékesebb lesz a munkaerőpiacon, több tudással, nagyobb hozzáadott értékkel járul hozzá a nemzetgazdaság sikerességéhez is. Erre hívta fel a figyelmet Domokos László a XV. Soproni Pénzügyi Napokon.
Elolvasom »