Domokos László

Címke: ÁSZ

Nem áll fenn az eladósodás rendszerszintű kockázata a legnagyobb önkormányzatoknál

A jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban különösen fontos, hogy az önkormányzatok a járványhelyzet megváltozott körülményeire és az arra adott válaszok tekintetében értékeljék és kezeljék a felmerülő kockázatokat.
Elolvasom »

OTDK: felkészülés a jövőre

A hétvégén zárult a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciója, amelynek ebben az évben a Soproni Egyetem adott otthont. Az eseményen egy szakmai előadással, illetve néhány személyes gondolattal köszöntöttem a közgazdaságtudomány területének legelhivatottabb hallgatóit és fiatal kutatóit.
Elolvasom »

Beoltottuk az önkormányzatokat a korrupció-vírus ellen

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Állami Számvevőszék a tavalyi évben, ugyanis története során először értékelte egyidejűleg 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal integritását, azaz korrupció elleni védettségét. Mielőtt rátérnék az ellenőrzés során szerzett tapasztalatokra, néhány mondatban szeretnék rámutatni arra, hogy mi indokolta az önkormányzati rendszer átfogó ellenőrzését.
Elolvasom »

A pénzügyi tudatosság fontosságára a válságok hívják fel a figyelmet

A „Pénzügyi kultúra 2021 – Az oktatástól a bankolásig, és ami mögötte van” elnevezésű online konferencia fókuszában két, az Állami Számvevőszék által a közelmúltban elkészített felmérés és azok eredményei álltak.
Elolvasom »

Erősödött az antikorrupciós rendszerek kiépítettsége a közszférában

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című napindító műsorának vendégeként az Állami Számvevőszék, az önkormányzatok korrupcióval szembeni védettségét értékelő rendszerszintű vizsgálatának pozitív, a jövő szempontjából biztató eredményeiről beszéltem.
Elolvasom »