Domokos László

Címke: Domokos László

A gazdaság lelassult, az ÁSZ tovább fejlődött

2020-ban megtorpant az elmúlt időszak töretlen gazdasági növekedése, azonban az Állami Számvevőszék rendületlen fejlődése nem. A járvány ideje alatt is példásan látta el feladatát, sőt, a tanácsadó és tudásmegosztó tevékenységére is nagy hangsúlyt feketetett. Az ÁSZ technológiai és módszertani fejlesztéseknek köszönhetően több szervezetet ellenőrzött 2020-ban mint eddig valaha, és ezek száma 2021-ben várhatóan eléri az évi 9000-et. Az Á...
Elolvasom »

Uniós hitelfelvétel: lehetőség és kockázat

Rengeteg lehetőséget látok a jövőre nézve az ország gazdasága számára, de észre kell vennünk a mögöttük leselkedő kockázatokat is- mondtam a növekedes.hu portálnak adott interjúmban.
Elolvasom »

Nem áll fenn az eladósodás rendszerszintű kockázata a legnagyobb önkormányzatoknál

A jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban különösen fontos, hogy az önkormányzatok a járványhelyzet megváltozott körülményeire és az arra adott válaszok tekintetében értékeljék és kezeljék a felmerülő kockázatokat.
Elolvasom »

OTDK: felkészülés a jövőre

A hétvégén zárult a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciója, amelynek ebben az évben a Soproni Egyetem adott otthont. Az eseményen egy szakmai előadással, illetve néhány személyes gondolattal köszöntöttem a közgazdaságtudomány területének legelhivatottabb hallgatóit és fiatal kutatóit.
Elolvasom »

Beoltottuk az önkormányzatokat a korrupció-vírus ellen

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Állami Számvevőszék a tavalyi évben, ugyanis története során először értékelte egyidejűleg 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal integritását, azaz korrupció elleni védettségét. Mielőtt rátérnék az ellenőrzés során szerzett tapasztalatokra, néhány mondatban szeretnék rámutatni arra, hogy mi indokolta az önkormányzati rendszer átfogó ellenőrzését.
Elolvasom »