Domokos László

Címke: elnök

Domokos László nyitotta meg a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete idei konferenciáját

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke nyitotta meg a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáját, melynek fókuszában a válságkezelést elősegítő, innovatív hazai intézkedések, valamint az integritás kultúrájának terjesztése állt.
Elolvasom »

Domokos László az átláthatóság és a kommunikáció szerepéről tartott előadást

Az átláthatóság és a kommunikáció közszférában betöltött szerepéről tartott előadást a kolozsvári közigazgatási konferencián Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke kiemelte: Magyarország Alaptörvénye alapelvként határozza meg a közpénzek átláthatóságának elvárását, melyet a közintézmények proaktív, többszintű kommunikációs tevékenységgel, s a társadalom széleskörű tájékoztatásával valósíthatnak meg.
Elolvasom »

Domokos László bemutatta a zárszámadás ellenőrzését az Országgyűlésnek

Az Állami Számvevőszék 2017. október 2-án hozta nyilvánosságra és adta át az Országgyűlésnek a 2016-os központi költségvetés végrehajtásáról szóló jelentését. Domokos László, az ÁSZ elnöke ennek kapcsán október 19-én parlamenti felszólalásban ismertette az ellenőrzés eredményeit és a jelentéssel egy időben nyilvánosságra hozott makrogazdasági elemzés megállapításait.
Elolvasom »

Domokos László is részt vett az európai számvevőszékek elnöki találkozóján

Az Európai Számvevőszék elnökei évente egy alkalommal találkoznak a Kapcsolattartó Bizottság ülésén azzal a céllal, hogy megvitassák a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket. 2017. október 12-13 között tartották meg az idei megbeszélést, melyen az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László is részt vett. A konferencián - ahol az Európai Számvevőszék fennállása 40. évfordulóját is megünnepelték - az elnökök többek között a számve...
Elolvasom »

Domokos László mutatta be a Köz-Gazdaság legújabb számát

Az Integritás és versenyképesség című konferencia keretében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mutatta be a Köz-Gazdaság című folyóirat legújabb, integritásról és azon belül az állam szerepéről szóló számát. „A korrupció elleni védekezés eszközeit rendszerszinten kell működtetni úgy, hogy senki se kerüljön olyan szituációba, amikor egyáltalán felmerülhet a visszaélés lehetősége” – mutatott rá beszédében az ÁSZ elnöke.
Elolvasom »