Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Domokos László: A fejlesztési forrásokat beruházásként kell kezelni

2013. 08. 06.
A hazai és uniós fejlesztési források hatékony felhasználása alapvetően meghatározza a gazdasági fejlődési lehetőségeket - mondta el értékelésében Domokos László. Az ÁSZ elnöke kifejtette: az elmúlt egy évben az ÁSZ több ellenőrzése érintette az uniós pénzek felhasználását, a számvevőszéki tapasztalatok pedig már visszaköszönnek a fejlesztéspolitikai stratégiákban, vagyis hasznosul az ÁSZ munkája.

Domokos László: Tájékoztatjuk az embereket az ellenőrzések hasznosulásáról

2013. 07. 31.
Hasznosulnak az Állami Számvevőszék jelentései, az ellenőrzések hatékonyabbá teszik a közpénzek felhasználását - mondta el értékelésében Domokos László. Az ÁSZ elnöke kifejtette: a 2011 júliusában hatályba lépett új számvevőszéki törvénynek köszönhetően javult a közpénzügyi helyzet Magyarországon, az ellenőrzötteknek kötelezően intézkedniük el, ezekről pedig az ÁSZ tájékoztatja a lakosságot.

Domokos László: Szinergia van a KT és az ÁSZ tevékenysége között

2013. 07. 16.
„Az adósságszabály jelenlegi kiszámítási módjának több technikai fogyatékossága is van. Ezért az ÁSZ javaslatára a Tanács napirendjére tűzte az államadóság-szabály korrekciójának kérdését is. Ehhez a munkához az ÁSZ megalapozó tanulmányt készít" - mondta Domokos László a 2013. július 16-ai szemináriumon.

Jó gyakorlatok, fókuszban a belső kontrollok és az integritás

2013. 04. 25.
„A kontrollok ellenőrzésének elengedhetetlen eleme egy erős alapokon álló, jól felépített ellenőrzés-tervezési rendszer" - mondta Domokos László az ÁSZ ellenőrzési, valamint a KIM és a kormányhivatalok törvényességi felügyeleti munkáját támogató Jó gyakorlatok" szemináriumon.

Domokos László: a konszolidáció javította a pénzügyi egyensúlyi helyzetet, de a hiány okait nem szüntette meg

2013. 02. 28.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2013. február 28-án sajtótájékoztatót tartott „A kórházi ellátás működtetésére fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzéséről" szóló jelentésről. Kedvező irányba változott a kórházak pénzügyi egyensúlyi helyzete, ugyanakkor továbbra is vannak működési kockázatok - ezt állapította meg az Állami Számvevőszék.

Partnereim