Domokos László

Domokos László: Hatékonyabbá kell tenni az uniós pénzek felhasználását

2013. 08. 08.
„Nem elnyerni kell az uniós forrásokat, hanem befektetni"- mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke interjújában, amelyben folytatta a hazai és uniós fejlesztési források hatékony felhasználásával kapcsolatos értékelést.

Domokos László: A fejlesztési forrásokat beruházásként kell kezelni

2013. 08. 06.
A hazai és uniós fejlesztési források hatékony felhasználása alapvetően meghatározza a gazdasági fejlődési lehetőségeket - mondta el értékelésében Domokos László. Az ÁSZ elnöke kifejtette: az elmúlt egy évben az ÁSZ több ellenőrzése érintette az uniós pénzek felhasználását, a számvevőszéki tapasztalatok pedig már visszaköszönnek a fejlesztéspolitikai stratégiákban, vagyis hasznosul az ÁSZ munkája.

Domokos László: Tájékoztatjuk az embereket az ellenőrzések hasznosulásáról

2013. 07. 31.
Hasznosulnak az Állami Számvevőszék jelentései, az ellenőrzések hatékonyabbá teszik a közpénzek felhasználását - mondta el értékelésében Domokos László. Az ÁSZ elnöke kifejtette: a 2011 júliusában hatályba lépett új számvevőszéki törvénynek köszönhetően javult a közpénzügyi helyzet Magyarországon, az ellenőrzötteknek kötelezően intézkedniük el, ezekről pedig az ÁSZ tájékoztatja a lakosságot.

Domokos László: Szinergia van a KT és az ÁSZ tevékenysége között

2013. 07. 16.
„Az adósságszabály jelenlegi kiszámítási módjának több technikai fogyatékossága is van. Ezért az ÁSZ javaslatára a Tanács napirendjére tűzte az államadóság-szabály korrekciójának kérdését is. Ehhez a munkához az ÁSZ megalapozó tanulmányt készít" - mondta Domokos László a 2013. július 16-ai szemináriumon.

Jó gyakorlatok, fókuszban a belső kontrollok és az integritás

2013. 04. 25.
„A kontrollok ellenőrzésének elengedhetetlen eleme egy erős alapokon álló, jól felépített ellenőrzés-tervezési rendszer" - mondta Domokos László az ÁSZ ellenőrzési, valamint a KIM és a kormányhivatalok törvényességi felügyeleti munkáját támogató Jó gyakorlatok" szemináriumon.