Domokos László

Eredményes számvevőszéki ellenőrzés a közszolgálati médiában

2013. 12. 20.
Eredményesnek értékelte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közszolgálati média rendszerének átalakítását, mert az elősegítette a médiavagyon megóvását és gyarapítását. Az vizsgálat eredményeit sajtótájékoztató keretében mutatta be az ÁSZ felügyeleti vezetőjével együtt Domokos László.

Domokos László: A közpénzügyi ellenőrző intézményeknek a társadalom szolgálatában kell állniuk

2013. 11. 07.
„Az ország gazdasági rendbetételéhez a jó törvények, a jó kormányzás, a felelős közpénzgazdálkodás és a szigorú ellenőrzés mellett az is szükséges, hogy Magyarország kitörjön a pénzügyi tudatlanság börtönéből." - mondta Domokos László, az MPGEKE konferenciáján.

Domokos László: kiemelten fontos az integritás-alapú közszolgálati kultúra megteremtése és elterjesztése

2013. 10. 08.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára közös sajtótájékoztatón ismertette azt a továbbképzési programot, amelynek célja a helyi önkormányzatok integritásának erősítése és a helyi szabályzatok, pénzügyi folyamatok megfelelő és hatékony ellenőrzése a kormányhivatalok bevonásával.

Zárszámadás: megalapozott törvényjavaslat, megbízható adatok

2013. 08. 30.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke sajtótájékoztató keretében ismertette az ÁSZ jelentését Magyarország 2012. évi központi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről. Az ÁSZ elnöke kijelentette: az ellenőrzés közvetve alátámasztotta, hogy Magyarország idén júniusban, a múlt évi ellenőrzött adatok alapján is megalapozottan került ki az Európai Unió túlzottdeficit-eljárásának hatálya alól.

Domokos László: Az ÁSZ rajta tartja a szemét a nemzet vagyonán

2013. 08. 14.
Ellenőrzési tapasztalataink egyértelműen alátámasztják, hogy nem lehet felelősen értékelni a pénzügyi folyamatokat és egyensúlyi helyzetet a vagyon vizsgálata nélkül - jelentette ki értékelésében Domokos László. Az ÁSZ elnöke kifejtette: a vagyongazdálkodásra irányuló ellenőrzéseknek 2010 előtt nem volt bevett gyakorlata és kidolgozott módszertana, sőt a törvényi szabályozások is korlátozták az ÁSZ lehetőségeit.